Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z żołądków drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki z kurczaka 1 kg
woda 1,5 litra
bulion drobiowy 1 kostka
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 4 łyżki
marchewka 3 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
por 2 liście
nac selera 2 liście
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z żołądków drobiowych

Wodę zagotować. Dodać do niej pokrojone w paski żołądki i kostkę bulionową. Gotować ok.1 godzinę.Po tym czasie dodać liście pora i selera, pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę, pieprz i połowę majeranku. Gotować jeszcze 30 minut. Dodać resztę majeranku, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.07.2012 17:33
dobre
Weronika_eM 02.08.2011 22:12
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak