Sposób przygotowania

Puszkę wstaw do garnka z woda i gotuj 3 godziny , Pół kostki margaryny rozgrzej w rondelku i dosyp 4 łyżki cukru , 2 łyżki miodu i orzechy posiekane. 200 g margaryny posiekaj z mąką , sodą , dodaj cukier jeden i drug , jajka, żółtka mleko i miód . Podziel to na 3 części.Każdą porcję wylepiaj wyłożoną papierem do pieczenia osobna blachę , na jedną z nich wylej gorącą polewę orzechową . Placki wstaw do piekarnika i piecz do 20 minut w 180 st. Po ostudzeniu posmaruj czysty placek połowa masy z mleko skondensowanego , następnie ułóż na nim czysty placek drugi i posmaruj połową masy z mleka a na wierzchu ułóż placek z masa orzechową i tyle.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszny ...im dłużej postoi tym jeszcze smaczniejszy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    palce lizać
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    jedno z mich ulubionych ciast
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !