Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
mąka 600 g
cukier 3\\4 szklanki
cukier wanilinowy
jajko 2
żółtko jajek 2
mleko 3 łyżki
mleko skondensowane 1
Polewa:
margaryna 1\\2
cukier 4 łyżki
miód 2 łyżki
orzechy włoskie 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Puszkę wstaw do garnka z woda i gotuj 3 godziny , Pół kostki margaryny rozgrzej w rondelku i dosyp 4 łyżki cukru , 2 łyżki miodu i orzechy posiekane. 200 g margaryny posiekaj z mąką , sodą , dodaj cukier jeden i drug , jajka, żółtka mleko i miód . Podziel to na 3 części.Każdą porcję wylepiaj wyłożoną papierem do pieczenia osobna blachę , na jedną z nich wylej gorącą polewę orzechową . Placki wstaw do piekarnika i piecz do 20 minut w 180 st. Po ostudzeniu posmaruj czysty placek połowa masy z mleko skondensowanego , następnie ułóż na nim czysty placek drugi i posmaruj połową masy z mleka a na wierzchu ułóż placek z masa orzechową i tyle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.05.2012 18:39
jedno z mich ulubionych ciast
jeta72 19.08.2011 15:30
palce lizać
ewaa 10.08.2011 22:15
pyszny ...im dłużej postoi tym jeszcze smaczniejszy:)
Natalia37
Natalia37 29.06.2011 09:55
pyszny
Natalia37
Natalia37 29.06.2011 09:55
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak