Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z kartofli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kartofle 8 szt
selery 2 szt
jajko 3 szt
cebula 2 szt
margaryna 1 łyżka
śmietana 1 filiżanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
zielenina
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z kartofli

Kartofle gotujemy i przecieramy.Cebulę obieramy siekamy i przesmażamy na margarynie i dodajemy do ziemniaków,całość przyprawiamy do smaku solą,wbijamy żółtka,wlewamy śmietanę,dodajemy posiekaną zieleninę i gałkę muszkatołową.Wszystko razem dobrze mieszamy.Masę wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 29.06.2011 09:55
pierwszy raz słysze i wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak