Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jaja 5 szt
kakao 3 łyżki
mąka 1,5 szkl.
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
mleko letnie 1/2 szkl.
cukier puder 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurowa

Masło utrzeć na gładką masę z cukrem pudrem. Dodawać po jednym jajku, a gdy masa będzie puszysta, dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko i dobrze utrzeć. Połowę ciasta wlać do natłuszczonej formy. Do reszty masy dosypać kakao i cynamon, wymieszać, wylać na jasne ciasto. Wstawić formę do piekarnika na 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.03.2012 15:40
extra
KasiaK90 14.03.2012 08:32
super
iga2 05.01.2012 22:23
smaczna
malaczarna23 25.12.2011 19:53
pycha
rjustysia 21.11.2011 11:31
Wszystkie babki są super ;)
angelika14 16.09.2011 18:36
Ciekawy przepisik :)
Rybciia 22.06.2011 19:59
pycha
Juleczka20 05.06.2011 08:37
super
tomek18 16.04.2011 09:37
świetna
gosia47-47 01.11.2010 11:47
musi być dobra
ewelina63 08.10.2010 15:46
pycha
pioge7 08.07.2010 14:07
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak