Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt kawowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt kawowy

1. Jajka ubić z cukrem mikserem. Dodać przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia oraz kawę. Wymieszać plastikową lub drewnianą łyżką. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Wstawić do piekarnika (180 stopni, ok. 20 minut - zależy od głębokości blachy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 29.06.2011 08:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak