Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
cebule 2
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1/3 opakowania
boczek 1/2 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki

1. Mięso umyć, pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w plasterki. Boczek pokroić na kawałki. Mięso zanurzyć w marynacie na kilka godzin. Całość nadziewać na patyki do szaszłyków: mięso, boczek, cebula, mięso, boczek, cebula, itd. Włożyć do specjalnej folii i piec w piekarniku do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 29.06.2011 08:25
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak