Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne kotlety

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości
mąka ziemniaczana 2 łyżki
czosnek 4-5 ząbków
jajko 4
sól i pieprz do smaku
ketchup 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne kotlety

Mięso pokroić na cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem a następnie obtoczyć w mące ziemniaczanej. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać ketchup można dodać dosłownie parę kropelek sosu Tabasco oraz mieloną paprykę. Dodać jajka i dokładnie roztrzepać. Do takiej marynaty włożyć mięso i odstawić na kilka godzin. najlepiej na całą noc. Na drugi dzień smażyć z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 31.01.2012 18:54
fajny przepis
Agnik 28.08.2011 10:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak