Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 5 filetów
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 1 łyżk
ser żółty 1/2 szklanka
przecier pomidorowy 1/2 szklanka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany z pieczarkami

Rybę nacieramy przyprawami. Cebulę i pieczarki drobno kroimy i dusimy na maśle. W naczyniu żaroodpornym układamy filety, obkładamy pieczarkami i cebulą, smarujemy przecierem i wierzch posypujemy serem żółtym. Zapiekamy 30 min. w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak