Sposób przygotowania

Składniki:
* 1 l lodów o smaku krówki Algidy
* 20 wiśni bez pestek
* 8 łyżek wiśniówki
* ok.20 malin
* 2-3 garści porzeczek (mix czerwonych i czarnych)
* listki mięty lub melisy do dekoracji

Wiśnie wydrylować i zlać wiśniówką.Porzeczki opłukać.
Na dno pucharków włożyć wiśnie wraz z wiśniówką (dla dzieci zalewamy sokiem wiśniowym lub malinowym).
Nałożyć porcje lodów, posypać porzeczkami.Wierzch udekorować malinami i miętą.Podawać od razu.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo lubię desery lodowe, a ten wygląda przeapetycznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kome

    mniam , przepyszne...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    uwielbiam lodowe deserki choć nie powinnam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lody! lody moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !