Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna karkówka zapiekana z cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebule
rozmaryn
sól
pieprz
smietana 18%
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna karkówka zapiekana z cebulką

Karkówkę umyć ,osuszyć i pokroić w 2 cm plastry. Każdy plaster natrzeć solą,pieprzem i posypać dość grubo rozmarynem.Przyprawy przygnieść dłonią aby przykleiły się do mięsa. Usmażyć na rumiano z obu stron.Cebule obrać i pokroić w plasterki. W naczyniu do zapiekania układać na przemian cebula,mięso i tak do wyczerpania składników.Pierwszą i ostatnią musi być cebula. Mięso polać śmietaną .Ilość śmietany zależy od wielkości naczynia w którym będziemy zapiekać.Moje było małe to śmietany wlałam ok. 1/2 szklanki. Przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać przez godzinę czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 04.09.2012 22:09
świetnie wygląda
alaaa 20.08.2012 20:57
z pewnością smaczne
Barbara/zuza22_85 05.06.2012 22:04
dobra
anja3107 12.01.2012 11:34
wygląda bardzo smacznie
PaniMISIOWA 20.12.2011 10:54
cebula bardzo podkreśla smak mięs
MAR3STA 05.07.2011 23:41
wspaniałe danie;)
misia53 02.07.2011 09:12
lubię karkówkę
Margo1 30.06.2011 14:44
często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak