Sposób przygotowania

Składniki:
* 1 zupka fit -Krem porowo-ziemniaczany+1 szkl. wody
* 2 duże ziemniaki
* 30 dag żółtej fasolki szparagowej
* 4 młode marchewki
* 3 młode pietruszki
* 1 gałązka selera
* 1 gałązka lubczyku
* 1 liść pora
* 1/2 łyżeczki curry
* pieprz do smaku
* 0,75 l bulionu warzywnego lub rosołu z kury
* duża szczypta suszonego tymianku
* koperek do posypania
* 2 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru

Fasolkę obrać i opłukać, ew. przekrawać strąki na pół.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę.Marchewki i pietruszki oskrobać lub dobrze wyszorować i pokroić w krążki lub w kostkę.Zalać bulionem,dodać opłukane liście selera,lubczyku i pora.Doprawić pieprzem,curry,tymiankiem i gotować do miękkości warzyw.
Zupkę fit rozpuścić w szklance gorącej wody.Wymieszać.Zahartować nią jogurt naturalny (tj. wlewać małym strumieniem do jogurtu intensywnie mieszając.Wlać całość do warzyw i mieszając bardzo mocno podgrzać, do zagotowania (ale nie gotować).
Na talerzach posypać posiekanym koperkiem.
Ja miałam posolony bulion, ale jeśli ktoś ma sam wywar z warzyw to posolić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    takie śmieciowe jarzynówy to po prostu uwielbiam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale apetyczna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczna i pożywana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !