Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kapelusze

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryczka chili 1-2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
czosnek 2 ząbki
ser żółty 5 dag
oliwa 4 łyżki
pieczarki 8 szt
salami 15 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kapelusze

Pieczarki myjemy, obieramy i suszymy- odcinamy trzonki blisko kapelusza.
Z wierzchu posypujemy Kucharkiem, a z dołu smarujemy oliwą każdy kapelusz.
Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy zmiażdżony czosnek, pokrojone papryki i salami- przyprawiamy.
Ściągamy z ognia- dodajemy pokrojony w paseczki lub w kosteczkę ser- mieszamy.
Nakładamy na kapelusze i grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 08.10.2013 10:24
super!!! :-)
AGNIESZKA144 11.07.2012 18:38
fajne
m1monika 12.06.2012 19:03
fajne :-)
eli82 03.04.2012 18:27
mniam
Wacław 02.04.2012 08:07
znakomite
goofy9 22.01.2012 23:03
świetne
goofy9 22.01.2012 23:03
świetne
iza15 04.12.2011 20:24
ciekawe
Joanna108
Joanna108 08.11.2011 15:06
eleganckie te kapelusiki ;)
magical66 09.10.2011 16:16
super wyglądają
Angelika10 20.09.2011 22:38
Wyglądają super i tak samo muszą smakować.
Kuchareczekjeden 19.09.2011 10:11
wyglądają cudnie
Justa32 29.08.2011 08:47
mniam
Gosia32
Gosia32 01.08.2011 09:53
fajnie się prezentuje;]
Krystyna32 01.07.2011 08:24
extra
polly66 29.06.2011 19:03
jak tu ładnie jak estetycznie
agnieszka137 29.06.2011 12:37
super; jak pięknie podane:)
kanu83 29.06.2011 08:06
Kuszące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak