Sposób przygotowania

Marchew i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ok. 1.5 litra wody wlać do garnka dodać warzywa i zagotować.Dodać 1 łyżeczkę kucharka i gotować na małym ogniu przez 10 minut.Botwinę dobrze opłukać , drobno pokroić ,dodać do wywaru i gotować do miękkości warzyw.Zubę zaprawić śmietaną ,sokiem z buraków ,przyprawić do smaku sokiem z cytryny,solą i pieprzem. Zagotować , zdjąć z ognia i ostudzić.Chłodna zupę wlać do talerzy i przybrać pokrojonym ,ugotowanym jajkiem , plasterkami rzodkiewek i posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Piękny i na pewno smaczny chłodniczek.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pysznosci
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Rewelacja! Mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    niezła
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !