Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z budyniem czekoladowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło pół kostki
jajko 1
śmietana 3 łyżki
cukier pół szkl
budyń czekoladowy 2 szt
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z budyniem czekoladowym

Gotujemy budyń. Studzimy.
W robocie montujemy plastikowy nóż do wyrabiania ciasta, wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy masło, jajko i śmietanę. Włączamy i miksujemy aż ciasto się wyrobi.

Gotowe ciasto dzielimy na 2 części.



Jedną część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nim natłuszczoną tortownicę o średnicy 28cm. Tortownicę z ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy aż zacznie lekko nabierać kolorów.


Kiedy ciasto nabierze koloru, wyjmujemy je z piekarnika, nakładamy budyń oraz drugą częśc ciasta.
pieczemy ok 30 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 27.09.2012 12:41
dziękuję
aginaa 10.07.2011 18:46
pyszne
gosia47-47 28.06.2011 21:27
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak