Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
mleko 2 łyżki
szczypiorek siekany 1 łyżka
natka siekana 1 łyżka
olej
sól
piepsz kolorowy
bazylia
indyk 4 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel z indyka

Sznycle rozbić delikatnie z obu stron, posolić, popieprzyć. Jajko roztrzepać, dodać mąkę, mleko, dokładnie wymieszać.dodać mąkę i szczypiorek, doprawić bazylią. Sznycle obtaczać w cieście i kłaść bezpośrednio na rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony po ok. 10 min. Przełożyć na talerz, udekorować plasterkiem cytryny i pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak