Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 6
cukinia 1
papryka 1/2
masło 1 łyżka
przyprawa ziolowa
sól
pieprz
żółty ser starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w ziołach

Kapelusze boczniaków umyć i osuszyć. Posypać solą, pieprzem i przyprawą ziołową. Cukinię pokroić w plasterki, paprykę w paseczki. Boczniaki podsmażyć na maśle z obu stron na zloty kolor, ostawić. Cukinię i paprykę poddusić na tym samym tłuszczu. Doprawić do smaku. Dodać kapelusze boczniaków, posypać tartym serem, przykryć. Podgrzewać na małym ogniu pod przykryciem, ażser się stopi.Podawać jako dodatek do mięs smażonych i pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz/matikor 28.06.2011 20:15
genialne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak