Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier cytrynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 15 dag
białko 1
sok z cytryny 0,5

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier cytrynowy

Do kamiennej misy wsypać cukier puder, dodać białko i sok wyciśnięty z połówki cytryny i ucierać, aż cukier zgęstnieje i powiększy swą objętość. Ostudzone ciastopolukrować i wstawić do ciepłego piekarnika na 5 minut w celu obsuszenia. Można udekorować smażoną skórką cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak