Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier do zdobienia tortów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1
cukier puder 125 dag
sok z cytryny
dowolny barwnik

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier do zdobienia tortów

Cukier z białkiem energicznie ucierać dodając po kropli sok wyciśnięty z cytryny. Jeżeli lukier byłby zbyt rzadki, trzeba dodać cukru pudru. Z lukru można wyciskać nawet bardzo cienkie kreski pozwalające pisać i rysować na torcie dowolne napisy i wzory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak