Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebule 2
ząbki czosnku 3
papryka 1
olej
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć wewnątrz solą, pieprzem. Cebulę i paprykę drobno pokroić, dodać wyciśnięty czosnek. Zeszklić na oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem. Wymieszać, przełożyć na mięso.Szynkę spiąć lub zasznurować, natrzeć przyprawami, obsmażyć z każdej strony na oleju. Przełożyć do żaroodpronego naczynia, podlać wodą i piec ok. 1 godz. Gotową pieczeń wyjąć, przestudzić, pokroić na plastry. Sos zagęśić mąką. Smakuje równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak