Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki cytrynowe 2 szt
galaretki pomarańczowe 2 szt
biszkopty okrągłe 150 gram
cukier waniliowy 1 szt
masło 150 gram
żółtko jajek 1 szt
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Masa bananowa
2 galaretki cytrynowe
4 banany
1 żółtko
15 dag masła
cukier waniliowy
15 dkg biszkoptów

na wierzch masy
1 banan
1 galaretka pomarańczowa

Tortownice o średnicy ok 25 cm, wykładamy biszkoptami. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i studzimy. Banany obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Żółtko ucieramy z masłem i cukrem waniliowym, po czy mieszamy z galaretkami i bananami. Gotowa masę przekładamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki na godzinę, po czym dekorujemy plasterkami i zalewamy galaretką pomarańczową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.09.2011 09:14
fajny
Anna133 26.09.2011 08:49
świetny przepis ;)
SmakolykiJoanny 06.07.2011 09:06
Proste ciasto i smaczne :)
Jolanta_P-S 02.07.2011 22:02
ciasto z bananami niczego sobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak