Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
rodzynki 5 dag
miód 1 łyżka
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
masło 2 łyżki
jabłko winne 3-4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z jabłkami

Kurczaka natrzeć wewnątrz solą, pieprzem, posmarować miodem. Jablka umyć, pokroić na cząstki. Rodzynki namoczyć w letniej wodzie, odsączyć na sitku. Wypełnić kurczaka kawałkami jabłek i rodzynkami, spąć patyczkami lub klamerkami, posypac na wierzchu przyprawą ziołową, posolić, popieprzyć. Przełożyć na wylożoną folią blachę. W kilku miejscach położyć kawałki masła, owinąć folią. Piec w piekarniku, w temp. 200 stopni C. Pod koniec odwinąć folię, polać sosem, zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak