Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać , posiekać. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Groszek rozmrozić. Mięso pokroić w dużą kostkę, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie przełożyć do garnka, zalać 6 szklankami wody i zagotować. Usunąć z powierzchni zupy pianę powstałą podczas gotowania. Dodać kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie i marchewkę. Gotować przez 15 minut na średnim ogniu. Dodać ziemniaki i cebulę. Kiedy warzywa będą miękkie, dołączyć koncentrat pomidorowy, czosnek, sół i pieprz do smaku i gotować jeszcze przez 10 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !