Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
mąka 1 szklanka
jajko 1
cukinia 1
bakłażan 1
mrożony szpinak 0,5 paczki
pomidory 2
cebule 2
boczek wędzony 2 plastry
sól
pieprz
rozmaryn
oregano
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe naleśniki

Przygotować ciasto na naleśniki. Szminak rozmorzić, dodać do ciasta.Warzywa pokroić na drobne kawałki, przełożyć do rondelka.Wędzonkę posiekać, podsmażyć, połączyć z warzywami.Podlać wodą, dusić na małym ogniu do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami. Smażyć naleśniki, posmarować nadzieniem warzywnym. Podawać bezpośrenio po przygotowaniu lub zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak