Sposób przygotowania

Serek wymieszaj z jajkiem oraz z mąką. Jeżeli ciasto jest za gęste, dolej mleka w takiej ilości, aby dało się łatwo nabierać. Kładź na wrzątek metalową łyżką (maczaną każdorazowo we wrzątku) małe, podłużne kluski. Gotuj często mieszając około 5-6 minut na średnim ogniu. Mrożone owoce wsyp do rondelka, posłódź, podlej kilkoma łyżkami wody i gotuj pod przykryciem (3-4 minuty, aż się lekko rozpadną). Mąkę ziemniaczaną rozrób w niewielkiej ilości wody, wlej do owoców i zagotuj. Kluski wyjmij łyżką cedzakową na talerz, posyp cynamonem, a na koniec polej owocami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    robię podobne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kejt2

    Aż mi ślinka cieknie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !