Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pirożki z fetą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser feta 25 dag
jaja 2 sztuki
ciasto francuskie 50 dag
pietruszka zielona 1/2 pęczka
parmezan starty 10 dag
masło 10 dag
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pirożki z fetą

fetę rozgnieść widelcem dodać drobno starty parmezan jajka pieprz nadzienie starannie wymieszać ciasto rozwałkować podzielić na siedemdziesięciocentymetrowe kawałki i wykładać do nich masę serową zwijać jak tradycyjne pierożki i piec 15 minut w tem 200 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak