Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 2
sok z cytryny
estragon
tymianek
pieczarki 20 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1
cebule 2
sól
pieprz
przyprawa ziolowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z rusztu

Pstrąga wypatroszyć, posolić, popieprzyć, posypać estragonem i tymiankiem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 1 godz. Paprykę pokroić na kawałki, cebulę w talarki.Pieczarki umyć, osączyć. Nadziewać na szpikulce kolejno pieczarki, cebulę, paprykę.Szaszłyczki posypać solą lub vegeta, pieprzem i mieszanką ziołową. Przygotować grill, poukladać szaszłyki i ryby na ruszcie.Piec ok. 10 min z każdej strony. Podawać ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak