Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka pieczona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rowaszynka su 2 kg
Goździki całe Prymat 10 sztuk
skórka z cytryny 1/2 sztuki
smalec 2 łyżki
sól 1 szczypta
cytrynka 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: szynka pieczona

szynkę posolić uformować obwiązać bawełnianym sznurkiem ułożyć w brytfance naszpikować goździkami dodać smalec i piec około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do tem 180 następnie do zrumienienia podlewać wodą a potem sosem powstałym z pieczenia pod koniec pieczenia posypać mięso skórką cytrynową gotowa szynkę pokroić w plastry i przykryć cytryną oraz natkę podawać na gorącym z pieczonym ziemniakami lub na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak