Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z jagód

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 KG
cukier żelujący 1/2 KG 2:1
orzechy włoskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z jagód

Jagody przebrać, w miare możliwości nie myć. Połowe owoców rozdrobnić widelcem. całość wymieszać z cukrem żelującym Diamant 2:1 i pozostawić pod przykryciem na 3 godziny. Następnie dodać posiekane orzechy. Masę owocową doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotowac 3 minuty. napełnić słoiki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.07.2011 11:30
apetyczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak