Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piecześ wieprzowa z winem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
masło 5 dag
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: piecześ wieprzowa z winem

mięso skropić winem i pozostawić na około godziny osączyć natrzeć solą pieprzem posiekanym czosnkiem i tymiankiem ułożyć na blasze posypać wiórkami masła piec w tem 200 stopni ok 2 godziny po godzinie polać szklanką gorącej wody piec dalej polewając wytwarzającym się sosem 20 minut przez końcem pieczenia zwiększyć temperaturę piekarnika 250 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak