Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę , margarynę utrzeć z cukrem , dodaj żółtka , 2 szklanki mąki, proszek i olej.Wymieszaj , Następnie dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj z ciastem , ciasto trzeba podzielić na 2 części , z jednej oddziel1\\3 - powinny być 3 różne porcje ciasta . Do największej dodaj mak i wymieszaj , do średnie wsyp kakao i wymieszaj . A do najmniejszej wsyp kisiel i też wymieszaj . Ciasto z makiem przełóż do formy keksowej wyłożonej papierem , zrób w środku rowek i przełóż do niego ciasto kakaowe . Zrób w nim rowek i przełóż ostatnią porcję ciasta. Piecz 50 minut w 180 st , po wyjęciu użyj jeszcze cukru pudru do dekoracji.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !