Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby 0,5 kg
woda 1 l
ocet 1 szkl
cukier 1 łyż
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, gotować ok 10 minut. Następnie odsączyć przez sitko. Czynność powtórzyć 3 razy. Ostatnim razem grzyby gotować 30 minut. Odsączone grzyby włożyć do słoików. Przygotować zalewę: szklankę octu rozcieńczyć z litrem wody, dodać cukier, sól, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Zagotować. Zalewę wlać do słoików, szczelnie zakręcić. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 14.09.2010 19:49
grzybki mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak