Sposób przygotowania

Składniki:

1kg sera białego półtłustego 2 raz zmielony
8 paczek herbatników
1 margaryna
1 szklanka cukru
zapach migdałowy
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
1 szklanka mleka

Polewa czekoladowa i orzechy mielone

Wykonanie:

Do rondla wkładam zmielony ser,cukier i margarynę dokładnie mieszamy wszystkie składniki na małym ogniu.Następnie wlewamy budyń wymieszany w szklance mleka. Mieszamy aż do zagotowania .Formę wykładamy folią aluminiową i układamy pierwszą warstwę herbatników.Na herbatniki rozprowadzam cienką warstwę gorącej masy serowej.Na to nakładamy następną warstwę herbatników i tak dalej aż do wyczerpania składników.Na koniec polewamy polewą i posypujemy zmielonymi orzechami .Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    słodkości :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janina6

    Bardzo podoba mi się ta wersja serniczka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !