Sposób przygotowania

żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia, a białka ubijamy z cukrem pudrem. do białek dodajemy żółtka i mąke miksujemy. pieczemy biszkopt, ok 30 minut w 180 stopniach. przygotowujemy galaretke , odstawiamy do ostygniecia. schłodzoną śmietane kremówke miksujemy z cukrem pudrem.dodajemy roypuszczoną wcześniej w gorącej wodzie żelatyne i schłodzoną. dodajemy umyte i pokroione w kostke truskawki. zostawiając połowe na góre. całą mase delikatnie mieszamy. Biszkopt kroimy na pół, smarujemy kremem, przykrywamy drugą cześcią. na wierzku układamy pokrojone w plastry truskawki zalewamy teżejącą galaretką. odstawiamy do lodówki na 2 godziny

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    wygląda pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !