Sposób przygotowania

cebulę i czosnek obrać posiekać i utrzeć z dodatkiem soli,papryki umyć i przekroić na połowę wydrążyć gniazda nasienne,wołowinę pokroić w kawałki i zemleć w maszynce,rozgrzać oliwę zeszklić na niej utartą cebulę z czosnkiem dodać mięso chwilę smażyć mieszając dodać koncentrat pomidorowy i połowę bulionu wołowego oraz przyprawy do smaku sól,pieprz,papryki słodką i ostrą,liść laurowy,oregano,wymieszać i dusić na wolnym ogniu ok.30min.tak aby mięso było miękkie,gotowe mięso nakładać do przekrojonych połówek papryki i układać w naczyniu do zapiekania podlać resztą bulionu i zapiec w piekarniku w 180st.ok.25min.po upieczeniu posypać papryki posiekaną natką i posiekanymi orzechami włoskimi,podawać papryki na ryżu lub kaszy gryczanej polane wytworzonym sosem od zapiekania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super papryka;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    jak ja lubię taką paptykę
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjny przepis na farsz ,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam dania z papryką :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam to danie;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł na obiad
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !