Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1/2 kg.
cebula
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion wołowy 1/2 l.
orzechy włoskie 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżka
kasza gryczana
papryka 3 szt.
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana mięsem

cebulę i czosnek obrać posiekać i utrzeć z dodatkiem soli,papryki umyć i przekroić na połowę wydrążyć gniazda nasienne,wołowinę pokroić w kawałki i zemleć w maszynce,rozgrzać oliwę zeszklić na niej utartą cebulę z czosnkiem dodać mięso chwilę smażyć mieszając dodać koncentrat pomidorowy i połowę bulionu wołowego oraz przyprawy do smaku sól,pieprz,papryki słodką i ostrą,liść laurowy,oregano,wymieszać i dusić na wolnym ogniu ok.30min.tak aby mięso było miękkie,gotowe mięso nakładać do przekrojonych połówek papryki i układać w naczyniu do zapiekania podlać resztą bulionu i zapiec w piekarniku w 180st.ok.25min.po upieczeniu posypać papryki posiekaną natką i posiekanymi orzechami włoskimi,podawać papryki na ryżu lub kaszy gryczanej polane wytworzonym sosem od zapiekania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.12.2013 17:32
pyszne danie
IKrakowianka 27.12.2013 17:43
fajny pomysł na obiad
Andysz 05.04.2013 13:56
uwielbiam to danie;]
Wacław 28.02.2013 10:36
uwielbiam dania z papryką :)
smakowita 15.07.2011 20:31
rewelacyjny przepis na farsz ,
Robert10 29.06.2011 22:09
jak ja lubię taką paptykę
MAR3STA 29.06.2011 21:50
super papryka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak