Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czereśni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 1 kilogram
cukier 600 gram
żel-fix 2 sztuki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czereśni

Czereśnie myjemy, pestkujemy, kroimy w małe cześci. Czereśnie wkładamy do garnka , zasypujemy cukrem , zalewamy wodą i gotujemy mieszając. Gdy czereśnie sie zagotują dodajemy żel fix i mieszamy gotujemy 3 minuty. czereśnie wyjmujemy łyżką cedzakową, ja robie z nich naleśniki z czereśniami. a galaretke wlewamy do wyparzonych słoików i szczelnie zakrecamy. odstawiamy dnem do gory po 10 minutach ustawiamy w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 07.07.2012 22:48
pyszne
Lidia6 20.11.2011 11:09
pyszna galaretka na śniadanie w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak