Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka warstwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony 2 szt
płaty śledziowe 8 szt
cebula biała 3 szt
majonez tradycyjny 0,5 op
ogórek kiszony 9 szt
marchewka ugotowana 4 szt
koper świeży 1 pęczek
fasola czerwona 2 puszki
ketchup 6 łyżek
papryka konserwowa 1 słoik
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka warstwowa

składniki kroimy
Układamy kolejno:
-serki topione(zamrożone i starte na tarce) wymieszane z filetami i cebulą
-watstwa majonezu
-6 białek (starte na tarce), 4 ogórki
-warstwa majonezu
-marchewki, 6żółtek (starte na tarce),
-koperek
-fasola
-ketczup
-6 jajek starych na tarku, papryka, 5 ogórków
-majonez
sól pieprz dodajemy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika120 16.07.2011 13:48
Super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak