Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

2 torebeczki ryżu (ja miałam w torebeczce 125g)
1/4 papryka czerwona
1/4 papryka zielona
1/4 papryka żółta
pół cebulki
1 żółtko
2 plastry sera (gouda)
5 gałązek natki pietruszki
5 gałązek koperku
bułka tarta
sól,pieprz (wg.uznania)



PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Studzimy Warzywa myjemy i kroimy w kosteczkę,włącznie z serem. Zieleninkę drobno siekamy. Do miski wsypujemy ryż,żółtko i pozostałe warzywa. Doprawiamy i mieszamy na jednolitą masę.Potem formujemy kotleciki,obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z sadzonym jajem i pomidorkiem.

SMACZNEGO. . . . .


Kotleciki mozna podawać na obiadek jak i również na kolację :-)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Extra.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !