Sposób przygotowania

Żeberka umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Włóż do garnka, zalej wodą aby całe mięso przykryło, zagotuj. Zdejmij powstałe szumowiny, dodaj wszystkie przyprawy i gotuj na niewielkim ogniu do miękkości żeberka. Gdy będą miękkie wyjmij z wywary mięso ( wywar można wykorzystać do zupy ), chwilę niech przestygną i wyjmij kości. Każdy kawałek żeberek obtaczaj najpierw w bułce tartej, potem w jajku, znowu w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce. Smaż na oleju do zrumienienia. Panierka jest chrupiąca a mięsko miękkie. Możesz jako dodatek użyć dobrze podsmażonych pieczarek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pięknie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !