Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w skorupce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1,5-2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 1 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
kawałek selera
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w skorupce

Żeberka umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Włóż do garnka, zalej wodą aby całe mięso przykryło, zagotuj. Zdejmij powstałe szumowiny, dodaj wszystkie przyprawy i gotuj na niewielkim ogniu do miękkości żeberka. Gdy będą miękkie wyjmij z wywary mięso ( wywar można wykorzystać do zupy ), chwilę niech przestygną i wyjmij kości. Każdy kawałek żeberek obtaczaj najpierw w bułce tartej, potem w jajku, znowu w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce. Smaż na oleju do zrumienienia. Panierka jest chrupiąca a mięsko miękkie. Możesz jako dodatek użyć dobrze podsmażonych pieczarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 07.04.2012 16:33
pięknie wyglądają
wolochski 14.07.2011 23:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak