Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szkl.
fasola czerwona 4 łyżki
zielony groszek 4 łyżki
kukurydza w puszce 4 łyżki
sól
liście sałaty
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórki 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Liście sałaty dokładnie opłukać, osuszyć, ułożyć w salaterce. Z fasoli, zielonego groszku i kukurydzy odlać zalewę, warzywa osączyć. Kiszone ogórki pokroić w małą kostkę. Ryż wymieszać z warzywami z puszki i pokrojonym ogórkiem. Tuńczyka rozdrobnić na niewielkie kawałki, dodać wraz z sosem do sałatki, wymieszać, posolić do smaku. Wyłożyć na liście sałaty, podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak