Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z tuńczyka z kaparami podany z emulsją z chrzanu cytrynowego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chili 0,5 szt
cytryna 0,5 szt
oliwa 4 łyżki
koperek 0,5 pęczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
Emulsja chrzanowa:
majonez 1 łyżka
śmietana kremowa 30% lub 36% 100 ml
pieprz ziołowy XXL
sól do smaku
chrzan tarty 2 łyżki
tuńczyk 1 filet
jajka przepiórcze 1 szt.
szalotka 4 szt
kapary 10 drobno pokrojone

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z tuńczyka z kaparami podany z emulsją z chrzanu cytrynowego

Filet z tuńczyka posiekać w drobną kostkę. Z posiekanej szalotki, kaparów, chili, soku z cytryny i oliwy z oliwek przygotować sos. Posiekaną rybę zalać sosem, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. ½ godziny.
Przygotować emulsję, dokładnie mieszając wszystkie jej składniki i doprawiając do smaku.
Tak przygotowany tatar podawać z emulsją z chrzanu cytrynowego, jajkami przepiórczymi, posiekanym koperkiem i grzanką z białego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 25.06.2012 20:52
mniam
wiertlo102
wiertlo102 09.12.2011 19:08
apetycznie wygląda
maryśka 25.10.2011 21:15
ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak