Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe motylki budyniowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 3/4 szkl
jajko 4 sztuki
margaryna 200 g
śmietana 3-4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń truskawkowy 1 opakowanie
truskawki świeże 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe motylki budyniowe

Żółtka ucieramy z cukrem na puch po czym dodajemy miękką margarynę.Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę.Wylewamy ciasto do papierowych papilotek.Pieczemy około 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem :)

Po upieczeniu i wystudzeniu wycinamy cienkim nożykiem środek babeczek,robimy taki dołek.Powstały otwór w babeczce napełniamy przestudzonym budyniem truskawkowym. Krążek ciasta,który został po wycięciu,przecinamy na pół i wkładamy delikatnie w budyń.Truskawki przecinamy na kawałki i wkładamy w srodek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.07.2013 17:58
wygladają świetnie
Pacia 24.09.2011 22:03
ślicznie się prezentuje
cukiereczek 16.07.2011 08:20
pycha
Iwusia 10.07.2011 22:39
pycha :D
agnieszka214 03.07.2011 18:13
piekne
czekoladka_m 02.07.2011 19:03
Mnie też urzekły te motylki:)
Gosia40 28.06.2011 13:45
Pięknie wyglądają i pewnie smakują rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak