Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada cielęca z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
mielona wieprzowina 25 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kapary 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka
cebula
czosnek 1 ząbek
olej
cielęcina 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cielęca z jajkiem

Mięso rozbij i posmaruj olejem. Dopraw solą, pieprzem i bazylią. Jajka ugotuj na twardo. posiekaj cebulę oraz czosnek.
Mielone wyrób z koncentratem pomidorowym, solą, cebulą, czosnkiem, 2 łyżkami bulionu i kaparami.
na środku cielenciny rozłuż mielone i jajka. zwiń. zwiąż nicią. piec godzine w 200 stopniach, polewając bulionem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 24.08.2011 15:33
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak