Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 40 dag
boczek wędzony 10 dag
jabłka 2-3 szt
cebula czerwona 2 szt
olej 5 łyżek
musztarda 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki z jabłkami

Polędwicę i boczek pokrój na cienkie kawałki, jabłka i cebulę w cząstki. Mięso oprósz przyprawą do grilla. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian poszczególne składniki, gotowe szaszłyki posmaruj olejem, wymieszanym z musztardą, odstaw na kilka godzin w chłodnie miejsce. Następnie grilluj szaszłyka z każdej strony przez kilkanaście minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 25.07.2011 12:05
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak