Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany ananas z pieprzem i lodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas świeży 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 łyżki
lody śmietankowe 12 gałek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ananas z pieprzem i lodami

Ananasa umyć, odciąć liście, pokroić w plastry grubości 1 cm. Ziarno pieprzu utłuc na grube kawałki w moździerzu. Rozpalić grill. Ananasa grillować z każdej strony po 5 minut (można zamiast na grillu zrobić grillowanie na specjalnej patelni, chociaż znacznie lepszy jest ananas z prawdziwego grilla). Na gorącego ananasa położyć po trzy gałki lodów i posypać całość utłuczonym świeżo pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 14.01.2012 20:51
jeszcze nie miałam okazji wypróbować, ciekawe czy by mi smakowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak