Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z perliczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuszka perliczki 1,3 - 1,5 kg
czosnek 2 ząbki
papryka mielona do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
boczek wędzony 30 parzony

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z perliczki

Perliczkę umyć i obrać z kości. Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie solą, pieprzem, majerankiem, papryką i natrzeć czosnkiem. Na tak przygotowaną tuszkę ułożyć pokrojony w plastry boczek wędzony parzony, całość starannie zwinąć w roladę, owinąć w folię aluminiową. Piec w temp. 150°C ok. 45 min. Po 45 min. odwinąć z folii i piec 15 min. w temp.180°C. Podawać pokrojoną w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak