Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 7
ryż 25dag
pieczarki 35dag
cebule 3
czarne oliwki słoik
żółty ser starty 3łyżki
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane

Gotujemy ryż 20min.Pieczarki i cebulę drobno kroimy,podsmażamy na oleju,mieszamy z ugotowanym ryżem.Dodajemy olej,sól i pieprz do smaku.Z pomidorów odcinamy wierzchy,miąższ łączymy z farszem.Pomidory nadziewamy ,posypujemy żółtym serem .Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40min.Zapiekamy w temp 160C.,aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak