Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z ajerkoniakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
cukier puder 1 szkl
jaja 4 szt
olej 1 szkl
ajerkoniak 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
skórka z cytryny 1 szt
masło do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z ajerkoniakiem

Jajka utrzeć z cukrem i solą. Dodać olej, skórkę cytrynową i ajerkoniak. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć porcjami z masą jajeczną. Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy i piec 50-60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Polewę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu i polać nią ostudzone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 25.02.2012 10:51
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak