Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos bez kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1/2 kg
ogórek kiszony 1/2 kg
marchew 1/2 kg
papryka czerwona 25 dag
boczek 25 dag
kiełbasa 25 dag
przecier pomidorowy 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos bez kapusty

Pieczarki pokroić w słupki, a cebulę, kiełbasę i boczek w kostkę. Razem przełożyć na patelnię i smażyć. Ogórki, paprykę i marchewkę pokroić również w kostkę i smażyć na osobnej patelni. Gdy wszystko się podsmaży, przełożyć do garnka, dodać przecier pomidorowy, podlać wodą i dusić ok. 40 minut. Doprawić do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 12.12.2011 17:50
pycha
malaczarna23 20.08.2011 10:08
taki..inny:) ale świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak