Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca skiba z wiejskiego chleba z pastą z wędzonej makreli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogóreczki konserwowe 3 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
makrela wędzona 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
majonez 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pomidorki koktajlowe 4 szt
pieczarki marynowane 10 szt
Cebulka perłowa marynowana Smak 4 szt
Chleb wiejski 0,5 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca skiba z wiejskiego chleba z pastą z wędzonej makreli

Makrelę obrać i drobno rozetrzeć. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać, dodać majonez, koncentrat i przyprawić do smaku.
Kromki chleba zrumienić w tosterze i posmarować wcześniej przygotowaną pastą. Przed podaniem udekorować cząstkami pomidorków koktajlowych oraz posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna300
anna300 24.01.2014 17:42
lubie takie pasty na chleb
iza0823 18.06.2013 12:52
super przepis
radosna29 03.06.2013 15:19
nie ma to jak wiekjscki chleb pychotka
Sylwia56
Sylwia56 24.12.2011 22:26
fajne
Monika111 04.10.2011 20:44
pyszna :)
pigila
pigila 16.09.2011 07:28
mniam, mniam
Izabela/bella81 21.07.2011 10:33
no świetna
bietka 15.07.2011 07:51
mniam
Misiek1 28.06.2011 14:27
Coś w sam raz dla mnie!
ewasylwia 28.06.2011 11:16
zjadłabym taką kanapeczke
SmacznaPyza 28.06.2011 09:46
ach, jak ja lubię taką pastę a jeszcze na chrupiącym chlebie - pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak